Het aantal dronebezitters in Nederland neemt toe en zo ook het aantal vergunninghouders. Eerder berichtte Dronemagazine al over de uitgegeven ROC (Light) vergunningen in 2016, sinds de invoering van het nieuwe systeem. Om inzicht te geven in welke bedrijven dat zijn, heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) sinds vandaag op de website een overzicht gepubliceerd.

Het overzicht van de ROC en ROC-light vergunningen zijn onder aan dit bericht te downloaden.

De Inspectie krijgt regelmatig vragen over de hoeveelheid vergunninghouders en wie vergunning eigenaar zijn. “Voorheen werden ontheffingen in de Staatscourant gepubliceerd. Dat gebeurt niet met vergunningen. Vandaar dat we ze nu op onze eigen site publiceren. Deze overzichten worden maandelijks ge-update,” aldus woordvoerder Elif Bagci.

Kwaliteit aanvragen verbetert
De aanvragen voor de vergunningen verlopen volgens de ILenT steeds beter. “Doordat we regelmatig informatie bijeenkomsten houden, worden de aanvragen beter van kwaliteit. Meest gemaakte ‘fouten’ bij ROC light aanvragen zijn onvolledige aanvragen. Dan ontbreekt bijvoorbeeld het Bewijs van Inschrijving (BvI) of de verzekering is nog niet geregeld.”

Ook bij ROC aanvragen ziet de ILenT vaak dat de documenten die de aanvrager bij de aanvraag als bewijsvoering mee moet sturen, niet worden meegestuurd. Bagci: “Ook is het soms onduidelijk dat een aanvraag pas in behandeling wordt genomen als de factuur betaald is.” 

Uit het overzicht van de ROC-vergunningen blijkt dat de meeste operators zich bezighouden met fotografie en video. Daarna komt de toepassing op landbouw en industrie. 

Meer informatie over de ROC en ROC-light vergunning vind je hier.

REAGEER

Please enter your comment!
Please enter your name here