De makers van de Lily drone, de drone de zelfstandig om je heen kon vliegen, stoppen met de productie van het apparaat. In een email heeft de startup op 12 januari klanten op de hoogte gesteld. Er was naar verluidt voor zo’n 34 miljoen dollar aan preorders verkocht.

In de email staat dat het de makers niet is gelukt om het benodigde geld binnen te halen om de drone te kunnen produceren. “Het was een race tegen de klok,” staat in de email. “De afgelopen maanden hebben we geprobeerd het geld veilig te stellen en de eerste verzendingen te doen. We zijn erg teleurgesteld, nu dat niet gelukt is.” Het bedrijf wordt ontmanteld en klanten krijgen hun geld terug.

Lily werd in 2015 gepresenteerd als een revolutionaire vernieuwing. Een drone die je automatisch volgt via een polsband, waarmee vervolgens selfies konden worden gemaakt. In december 2016 werd bekend dat een andere startup, Snapchat, geïnteresseerd was in een overname van Lily, vanwege die selfie functie, maar die gesprekken liepen op niets uit.

REAGEER

Please enter your comment!
Please enter your name here