SHARE

Droneracen is het afgelopen jaar steeds populairder geworden en uitgegroeid tot een echte sport. Door deze groei kan zelfs De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) niet meer om droneracing heen.

Zowel starters als profs
Via een persbericht hebben zij dan ook te kennen geven dat zij volgend jaar een officieel NK Dronerace zullen houden in de buitenlucht. Voor de grote finale worden er eerst bij verschillende modelvliegclubs door heel Nederland rankingstoernooien georganiseerd. Zowel beginners als professionals kunnen daar hun geluk beproeven en laten zien hoe vaardig zij de obstakels in het parcours kunnen ontwijken.

Wereldwijd meedoen
In Vlissingen wordt vervolgens bij modelvliegclub Delta gestreden om de eretitel. Aangezien het NK aangesloten zal zijn bij de FAI (Fédération Aéronautique Internationale), kan de Nederlands kampioen Drone race 2017 zelfs meedingen naar het EK. Wanneer dat gunstig uitpakt mag de Nederlandse winnaar ook een poging wagen op het WK!

Blijf up-to-date
De voorbereidingen zijn nog in volle gang en dus is het nog onduidelijk wanneer de toernooien plaatsvinden en welke prijzen er worden uitgereikt. Wie graag op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes rondom het kampioenschap, kan de Facebookpagina van het NK of de berichtgeving op de site volgen.

GEEN REACTIES